Резервирај

+389 72 205 469

Етно-ресторан

Куќата на Мијаците

На само 700 метри од сместувачкиот објект се наоѓа етно-ресторанотКуќата на Мијаците, кој нуди автентично уживање.

Уживајте во традиционалните вкусови на регионот во нашиот познат ресторан „Куќа на Мијаците“. Нашите готвачи вешто приготвуваат вкусни јадења кои ја претставуваат локалната Мијачка кујна и ви овозможуваат да уживате во автентичните вкусови на Македонија. Секој залак е доказ за кулинарското наследство на регионот.

Големата авантура започнува овде

Кулинарско задоволство

во етно-ресторан!

Препуштете се на традиционалните вкусови на регионот во нашиот реномиран ресторан „Куќата на Мијаците“. Нашите готвачи вешто подготвуваат вкусни јадења кои ја прикажуваат локалната кујна, овозможувајќи ви да ги вкусите автентичните вкусови на Македонија.

Вкусете ја традиционалната мијачка кујна

Првиот ресторан и музеј на мијачката култура во духот на традиционалната мијачка архитектура. Архитектонски волшебна зграда, изградена од камен, целосно во духот на традиционалната мијачка култура. Споменик на славното минато на Мијаците.

Поминете ги вашите

одмори со нас

Етно-ресторан
„Куќата на Мијаците“
Маврово и Ростуше
Северна Македонија

Контакт на ресторанот
+389 70 378 333
+389 75 293 007